13.11.2016 16:42

Haller: "Dat was een grote beslissing voor mij"

Sébastien Haller maakt zich op om op doel te schieten voor FC Utrecht. (15-10-2016)
Sébastien Haller maakt zich op om op doel te schieten voor FC Utrecht. (15-10-2016)

Sébastien Haller speelt sinds de winterstop van het seizoen 2014/2015 in dienst van FC Utrecht en heeft zich daar ontwikkeld tot een echte goalgetter. De Franse spits kon afgelopen zomer naar verschillende clubs, maar besloot in de Domstad te blijven.

"In oktober 2014 kwam Utrecht voor het eerst bij me uit", herinnert Haller zich in gesprek met France Football. "Ze legden het project uit, maar ik besloot om voor mijn kans in Auxerre te gaan. Een maand later zag de wereld er anders uit, Ik had niet het gevoel dat mijn situatie bij Auxerre zou veranderen, ongeacht de resultaten en mijn kwaliteiten", vertelt de spits, die voor 750.000 euro de overstap maakte naar de Eredivisie.

"Ik nam vijf minuten van bezinning met mijn vrouw. We zeiden: 'Oké, daar gaan we'. Ik vind het jammer dat ik niet ben geslaagd bij mijn eerste club. Dit was de eerste echte beslissing die ik moest nemen. Ik zei dat we niet veel zouden bereiken in het leven, als we geen risico's zouden nemen", zegt Haller. De spits maakte in het half jaar dat zou volgen veel indruk bij FC Utrecht. In zeventien wedstrijden scoorde hij elf keer. Afgelopen seizoen was Haller goed voor zeventien treffers in 33 duels.

De goede prestaties van Haller bleven niet onopgemerkt in het buitenland. Een transfer behoorde volgens de spits tot de opties. "Het had kunnen gebeuren. Er werd veel gezegd, dingen die klopten en dingen die niet klopten. Het was een grote beslissing voor me. Als ik ergens niet heenga, betekent het dat het niet meteen goed voelde." Ook dit seizoen is de Fransman op schot voor FC Utrecht: in twaalf wedstrijden schoot Haller vijf keer raak.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner