13.11.2016 19:38

Van den Brom zag wisselvallig AZ dit seizoen

Terwijl het Eredivisie-seizoen op een derde van het totaal is, kijkt AZ-trainer John van den Brom met gemengde gevoelens terug op de eerste periode. AZ staat op de vijfde plaats op de ranglijst.

"We hebben met z'n allen het gevoel dat het beter had gekund. We hebben een mindere periode gehad, zeker qua spel. Dat is niet eens op de stand in de ranglijst af te lezen", aldus Van den Brom in gesprek met AZ TV.

"We hebben lang lopen aanmodderen en aanklooien over wat we willen en kunnen. Ik vond dat we goed zijn begonnen, daarna ging het minder met de gelijke spelen. Dat heeft ons punten gekost, maar heeft ons ook geen vertrouwen gegeven."

Na een moeizame periode met zeven punten uit vijf wedstrijden, laadde AZ zich vorig weekend tegen Ajax weer helemaal op. De Alkmaarders speelden een sterke wedstrijd en sleepten een punt uit het vuur. Die wedstrijd smaakt naar meer.

"De wedstrijd tegen Ajax is de maatstaf. Dat is de basis waar we van uit moeten gaan en wat ons niveau is. Als we dat elke wedstrijd kunnen opbrengen, zijn we een prima ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner