16.11.2016 19:11

Brouwers in gesprek met Roda over toekomst

Roel Brouwers keerde afgelopen zomer terug bij Roda JC, maar speelde tegen Feyenoord alweer zijn laatste wedstrijd als speler. (25-09-2016)
Roel Brouwers keerde afgelopen zomer terug bij Roda JC, maar speelde tegen Feyenoord alweer zijn laatste wedstrijd als speler. (25-09-2016)

Roel Brouwers tekende afgelopen zomer een contract bij Roda JC Kerkrade, maar besloot twee maanden geleden om per direct met voetbal te stoppen. De ervaren verdediger vond zichzelf niet fit genoeg om nog op het hoogste niveau actief te zijn. De clubleiding van Roda is nu op zoek naar een nieuwe functie voor Brouwers.

Brouwers keerde afgelopen zomer na een afwezigheid van elf jaar terug als speler in het Parkstad Limburg Stadion. De routinier speelde tussentijds voor het Duitse SC Paderborn 07 en Borussia Mönchengladbach. In Kerkrade tekende hij een contract voor vijf seizoenen. Brouwers zou de eerste twee jaar als speler aan de club verbonden zijn en daarna verder aan in een andere functie bij de Limburgse club.

Het liep echter totaal anders voor Brouwers, die begin oktober zijn voetbalschoenen aan de wilgen besloot te hangen. Aanhoudende fysieke klachten dwongen hem een einde aan zijn carrière als profvoetballer te maken. De 34-jarige Brouwers gaat in gesprek met Roda JC over zijn toekomst bij de club. "Volgens mij heb ik nu onbetaald verlof. Het lijkt me dat mijn spelerssalaris straks wordt aangepast, maar dat zal vast ter sprake komen", vertelt hij aan Voetbal International.

Het is nog de vraag welke functie Brouwers gaat vervullen bij Roda. Of hij als trainer aan de slag wil? "Vooralsnog heb ik die ambitie niet. Onder meer omdat ik nu meer tijd wil doorbrengen met mijn familie. Ik neig zelf naar bijvoorbeeld commercie, sponsoring, merchandising of iets binnen de maatschappelijke tak van Roda JC. Dat zijn gebieden waarin ik me nog verder moet verdiepen, maar ik zie er wel leuke functies in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner