17.11.2016 10:34

Marzo voelt zich thuis bij sc Heerenveen

Stefano Marzo (l.) probeert een poging van Tonny Vilhena (r.) te blokken tijdens het competitieduel Feyenoord - sc Heerenveen (30-10-2016).
Stefano Marzo (l.) probeert een poging van Tonny Vilhena (r.) te blokken tijdens het competitieduel Feyenoord - sc Heerenveen (30-10-2016).

Stefano Marzo voelt zich op zijn plek bij sc Heerenveen. De Belgische verdediger is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Friese club en ziet dat er tijdens het huidige seizoen iets is gegroeid bij sc Heerenveen.

Vorig seizoen hadden de Friezen het lastig, maar tijdens het huidige seizoen presteert sc Heerenveen goed. "Ik kan beamen: het is een groot verschil. Reza is erbij gekomen, Stijn Schaars ook. Met hen is de balans en de kwaliteit in de ploeg verbeterd", aldus Marzo, die weet dat de verwachtingen bij sc Heerenveen nu ook hoger zijn. "Klopt. Wij moeten op de play-offs en Europees voetbal mikken."

"Ik speel natuurlijk al een hele tijd in Nederland", vervolgt Marzo tegenover Het Belang van Limburg. "Bij PSV heb ik de jeugdopleiding doorlopen tot aan de hoofdmacht. Ik heb er onder andere met Memphis Depay, Jürgen Locadia en Jetro Willems gespeeld. Al zijn de mensen in Friesland wel iets stugger dan de Eindhovenaren. Ze hebben hier ook hun eigen trots. Een beetje zoals de Limburgers. Ik voel me hier wel thuis. Alleen dat Fries hé... Daar versta ik geen jota van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner