17.11.2016 13:30

Doorgebroken Haps: "Buitenland is ook mooi"

Ridgeciano Haps heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot één van de beste linksbacks van de Eredivisie. De 23-jarige verdediger is bij AZ zo sterk bezig dat hij zelfs wordt genoemd als een optie voor de linksbackpositie bij Oranje. Het is een opmerkelijke opmars van Haps, die het als jeugdspeler niet altijd even makkelijk had.

De aanvallend ingestelde linksback werd in het verleden zowel bij Ajax als AZ weggestuurd. "Ze zeiden bij Ajax: 'we gaan afscheid van je nemen.' Dat kwam binnen, want dan ben je nog heel jong. Dan stort je wereld in. Gelukkig vond ik steun bij mijn moeder", vertelt Haps in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Via Elinkwijk kwam Haps bij AZ terecht. "Daar viel ik zo op dat AZ me wilde. Toen ik steeds dichter bij het eerste elftal kwam, zeiden ze me dat ik linksback moest worden. Dat zag ik niet zitten. Ik had helemaal niks met die positie en wilde weg. Naar AFC", aldus de verdediger, die later als linksback toch terugkeerde bij AZ.

"Maar ik had weinig zicht op speeltijd, dus ik werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles. Ik zag dat niet als wegsturen. Ik heb er juist veel van geleerd. Vorig seizoen dacht ik nog aan de Nederlandse top. Nu denk ik: het buitenland is ook mooi", besluit Haps, die dit seizoen nog geen minuut miste in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner