17.11.2016 13:45

Reservedoelman hoopt op snel vertrek Ruiter

David Jensen wacht nog altijd op zijn officiële debuut voor FC Utrecht. De 24-jarige Deense doelman kwam deze zomer over van FC Nordsjælland en moet voorlopig Robbin Ruiter voor zich dulden. Jensen hoopt dat zijn situatie in de Domstad snel verandert.

"Misschien gaat Robbin deze winter al vertrekken. Ik hou daar rekening mee. Maar of hij nou in de zomer of in de winter vertrekt, ik moet er staan op het moment dat het zover is. Zoiets kan snel gaan. Op dat moment is alles daarop gericht", aldus de Deen in het Algemeen Dagblad.

Jensen geeft aan dat hij in Utrecht keihard werkt, zodat hij er staat als het nodig is. "Bij de club train ik hard, thuis pak ik mijn rust. Maar er zijn ook daar momenten zat dat je even je rug- of buikspieren kunt trainen, of een rondje kunt hardlopen langs het meer."

FC Utrecht legde Jensen de afgelopen zomer voor drie jaar vast. De Deen heeft in zijn thuisland de nodige ervaring opgedaan: hij keepte in vier seizoenen tijd tachtig wedstrijden voor FC Nordsjælland. In Nederland deed hij sinds de zomer namens Jong FC Utrecht vier keer meer in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner