17.11.2016 15:46

Doelpuntendroogte zit Achahbar niet lekker

Na twaalf competitiewedstrijden staat de teller nog altijd op nul voor Anass Achahbar, die deze zomer de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle maakte. De aanvaller hoopt dat de doelpuntendroogte snel voorbij is, want het zit hem dwars dat hij niet scoort.

"Ik ben iemand die nooit veel wedstrijden nodig heeft gehad om doelpunten te maken. Op dit moment vlot het niet, dus dat knaagt wel aan me", geeft Achahbar toe in gesprek met Voetbal International. De aanvaller krijgt zondag de mogelijkheid om in een bijzonder duel zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor PEC Zwolle te maken. De Zwollenaren gaan in De Kuip op bezoek bij Feyenoord.

"Het voelt eigenlijk heel apart", zegt Achahbar over het weerzien met zijn oude club. Scoort hij in De Kuip eindelijk voor PEC Zwolle, dan weet hij nog niet wat hij zal doen. "Dat zie ik op dat moment wel. Ik denk niet dat ze (de supporters, red.) het me kwalijk zouden nemen als ik dat zou juichen. Als je een doelpunt maakt is het heel normaal om te juichen, maar ik moet niet heel gek doen."

Achahbar staat nu voor de opdracht om bij PEC Zwolle te slagen. In de toekomst hoopt hij echter weer bij Feyenoord terug te keren. "Ik vind het de mooiste club in Nederland. Het is de club die me heeft grootgebracht, dus ik zou er ooit willen terugkeren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner