17.11.2016 20:26

Selectie Go Ahead kapot na nieuws David

Sander Duits (r.) en Navarone Foor (l.) strijden om de bal tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).
Sander Duits (r.) en Navarone Foor (l.) strijden om de bal tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).

De hele selectie van Go Ahead Eagles leeft mee met pechvogel Chris David, die na een revalidatieperiode van een jaar deze week zijn kruisband afscheurde. Sander Duits reageerde vol verdriet en medeleven op het verschrikkelijke nieuws.

"We hoorden het na de training. Het hakt er behoorlijk in", quote de Stentor de aanvoerder van de formatie uit Deventer. David raakte tijdens een oefenwedstrijd van de beloften geblesseerd, nadat het einde van het herstel van een eerdere knieblessure naderde. "Dit gun je niemand, maar Chris zeker niet. Hij is altijd zo positief ingesteld en ook tijdens zijn revalidatie was hij zeer nauw bij de spelersgroep betrokken. Dat dit hem dan voor de tweede keer overkomt, is erg pijnlijk."

"Natuurlijk kost het tijd om dit te verwerken. Maar uiteindelijk zal hij zich denk ik realiseren dat hij niets liever wil dan op het veld staan en daar weer keihard voor te werken. Chris is een echte liefhebber en dat gaat hem helpen bij zijn nieuwe revalidatietraject. Hij komt deze nieuwe klap te boven." Duits denkt echter niet alleen aan de middenvelder van Go Ahead Eagles, hij kijkt ook naar het teambelang.

"Iedereen zag uit naar zijn rentree, hij is een speler die ons beter kan maken. Het zit ons niet mee qua blessures, maar we moeten gewoon op de huidige voet verdergaan. De overwinning op Feyenoord (Go Ahead Eagles won voor de interlandperiode met 1-0 van de koploper, red.) heeft ons wat dat betreft veel vertrouwen gegeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner