19.11.2016 10:59

Riedewald: "Geduld hebben tot kansen keren"

Met de komst van een nieuwe trainer is er een boel veranderd in de basisopstelling van Ajax. Diverse spelers vallen buiten de boot, waaronder Jaïro Riedewald. In tegenstelling tot enkele collega's is de mandekker wel geduldig, hij wacht op zijn kansen.

Onder anderen Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi belandden op de bank, beiden trainen nu met Jong Ajax mee. Gudelj kan het niet opbrengen om een reservespeler te zijn, El Ghazi kreeg een aanvaring met trainer Peter Bosz en is voor één maand teruggezet naar de beloften. Riedewald snapt ook niet waarom hij op de bank belandde, maar blijft gaan voor speeltijd.

"Ik heb geen honderd ballen aan de tegenstander gegeven, ik kan niet zeggen dat ik niet hard heb getraind, ik heb geen ruzie met de trainer. Ik heb eigenlijk geen verhaal. Ik moet geduld hebben, wachten tot mijn kansen keren. Zo simpel is het, maar ook zo moeilijk", vertelt een teleurgestelde Riedewald aan het Parool.

Vorig seizoen kreeg Riedewald van trainer Frank de Boer ruim twintig basisplaatsen, nu het huidige seizoen bijna halverwege is, staat de teller nog maar op zes startplaatsen in de Eredivisie. De linksbenige verdediger blijft echter kalm. "Emoties zie je bij mij niet aan de buitenkant en ik uit ze ook niet snel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner