19.11.2016 13:38

Ongeduldige Brenet wil 'koppie' erbij houden

PSV-verdediger Joshua Brenet controleert de bal tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)
PSV-verdediger Joshua Brenet controleert de bal tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)

Joshua Brenet maakte onlangs zijn debuut in het Nederlands elftal en had in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg een basisplaats. De vleugelverdediger wil nu uitgroeien tot een vaste waarde in de basis bij PSV.

 "Ja, ik ben zeker gelukkig", begint de 22-jarige PSV'er in gesprek met de NOS. Een definitieve doorbraak bij PSV is zijn volgende doel. "Soms word je weleens ongeduldig, maar dan moet je je koppie erbij houden en je uiterste best blijven doen. De trainer kijkt per wedstrijd wie er op dat moment belangrijk is. Ik heb gewoon twee fantastische concurrenten", doelt Brenet op Jetro Willems en Santiago Arias.

Dat Brenet werd opgeroepen voor het Nederlands elftal deed veel mensen de wenkbrauwen fronzen, maar de vleugelverdediger van PSV hield er zelf al wel een beetje rekening mee. "De trainer (Phillip Cocu, red.) zei tegen mij: 'je maakt een goede ontwikkeling door, zulke momenten gaan zeker komen'. Dus ja, ik zag het wel aankomen." Hij hoopt het goede gevoel, dat hij mee heeft genomen van Oranje, door te trekken tegen Willem II. De Eindhovenaren nemen het zaterdagavond (19:45) op tegen de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner