19.11.2016 15:46

Sinkgraven: "We praten er onderling niet over"

Daley Sinkgraven (l.) en Mitchell Dijks verlaten tevreden het veld van de GelreDome na de 1-3 overwinning van Ajax op Vitesse (26-10-2015)
Daley Sinkgraven (l.) en Mitchell Dijks verlaten tevreden het veld van de GelreDome na de 1-3 overwinning van Ajax op Vitesse (26-10-2015)

Mitchell Dijks moet het dit seizoen doen met een rol als reserve bij Ajax. Trainer Peter Bosz kiest opvallend genoeg voor Daley Sinkgraven als linksback. Beide spelers gaan goed met elkaar om, maar spreken niet met elkaar over hun sportieve situatie.

"Ik heb een goede band met Mitchell. Wij zijn ook kamergenoten", vertelt de 21-jarige Sinkgraven in gesprek met Ajax Life. "Dat was al zo voor ik linksback ging spelen. Ik kan me voorstellen dat hij baalt van de huidige situatie, maar onderling praten we er niet echt over. Ook niet over de invulling van de positie. Op de training kan ik altijd wel bij iemand met mijn vraag terecht."

Sinkgraven was aanvankelijk niet enthousiast over zijn nieuwe positie in het elftal van Ajax. Het stelde de oud-speler van sc Heerenveen teleur dat Bosz is hem een vleugelverdediger zag. "Voor de bekerwedstrijd tegen Willem II vertelde de trainer dat ik linksback zou spelen. Hij legde me uit dat ik dit als een kans moest zien. Mijn vriendin en vader zeiden daarna hetzelfde. Ik kan het als een teleurstelling blijven zien, maar daar word ik sowieso niet beter van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner