20.11.2016 11:20

Fraser erg gefrustreerd over late gelijkmaker

Henk Fraser staat de media te woord na het duel tussen sc Heerenveen en Vitesse. (19-11-2016)
Henk Fraser staat de media te woord na het duel tussen sc Heerenveen en Vitesse. (19-11-2016)

Vitesse leek zaterdagavond met drie punten uit het Abe Lenstra Stadion te vertrekken, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de Arnhemmers. SC Heerenveen stelde in de 84ste minuut een punt veilig. Henk Fraser, trainer van Vitesse, moest zich beheersen bij de gelijkmaker.

In de 72ste minuut zette Lewis Baker Vitesse met een magistrale boogbal op voorsprong in Heerenveen, maar het lukte de Arnhemmers niet om de zege over de streep te trekken. Niet voor het eerst dit seizoen gaf de ploeg van Fraser een voorsprong uit handen. Vitesse speelde al veertien punten in duels waarin het zelf de eerste treffer op het scorebord zette. De frustratie bij Fraser neemt toe.

De oefenmeester hekelt het feit dat hij iedere week, na weer een weggegeven voorsprong, hetzelfde verhaaltje moet vertellen. "Maar er zal een moment komen dat we hiervan leren. Wanneer dat is, kan ik niet voorspellen. Ik zag deze ook niet aankomen", verzucht Fraser in gesprek met Omroep Brabant. "We doen onszelf tekort en dat is jammer."

"Op het moment van de 1-1 denk ik: die dug-out is wel heel aantrekkelijk om een klap te geven, of er een gat in te slaan", bekent een teleurgestelde Fraser. "Dat moet je wel zien te voorkomen, maar het was het gevoel op dat moment. Je speelt namelijk tegen een uitstekende tegenstander én als je dan op voorsprong komt en zelf veel invloed hebt op hoe je die goal tegen krijgt, dan is dat heel moeilijk." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner