20.11.2016 13:50

Hateboer hield rekening met plek op de bank

Hans Hateboer maakte onlangs bij de clubleiding van FC Groningen bekend dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De rechtsback vreesde even dat de bekendmaking hem zijn basisplaats zou kosten.

"Je houdt er altijd een klein beetje rekening mee, al is het bij deze club nog nooit gebeurd. Daarom wilde ik ook goed spelen", vertelt Hateboer voor de camera van FOX Sports. De verdediger begon zaterdagavond gewoon in de basis tegen ADO Den Haag. Na elf minuten spelen scoorde Hateboer zelfs het openingsdoelpunt. De Groningers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Tom van Weert maakt na rust de winnende goal.

De 1-0 tegen ADO Den Haag was Hateboers eerste Eredivisie-goal. De rechtsback had 81 wedstrijden nog om zijn eerste competitietreffer te maken. "Ik heb er lang op moeten wachten", erkent Hateboer. De verdediger maakte in de play-offs en in het bekertoernooi al eerder doelpunten voor FC Groningen.