21.11.2016 11:25

"Ziyech wordt steeds beter en werkt keihard"

Mitchell Dijks (l.) viert samen met Hakim Ziyech (r.) het doelpunt van de Ajax-middenvelder tegen Excelsior. (29-10-2016)
Mitchell Dijks (l.) viert samen met Hakim Ziyech (r.) het doelpunt van de Ajax-middenvelder tegen Excelsior. (29-10-2016)

Ruud Geels is van mening dat het verstandig is geweest van Ajax om afgelopen zomer Hakim Ziyech te kopen. De Marokkaanse middenvelder kwam voor elf miljoen euro over van FC Twente. Mede dankzij de inbreng van Ziyech presteert Ajax ondertussen uitstekend.

"Hakim wordt steeds beter en werkt keihard. Met zijn creativiteit is hij de speler die Ajax op het middenveld miste", vertelt Geels in gesprek met De Telegraaf. "Daarnaast heeft Ziyech een prachtige traptechniek, hij ziet het spelletje en doet zelfs verdedigend steeds meer werk. Het moet niet gekker worden."

Ziyech was uiteindelijk een paniekaankoop van de Amsterdammers nadat ze in de voorronde van de Champions League waren uitgeschakeld. "Het is heel verstandig van Ajax geweest dat ze hem alsnog hebben gehaald. Met of zonder Ziyech scheelt een slok op een borrel. Dan ben je zomaar 25 procent beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner