21.11.2016 19:10

Brenet mogelijk niet meer in 2016 in actie

Lerin Duarte (r.) probeert op snelheid langs Joshua Brenet (l.) te glippen. (15-10-2016)
Lerin Duarte (r.) probeert op snelheid langs Joshua Brenet (l.) te glippen. (15-10-2016)

PSV-vleugelverdediger Joshua Brenet staat enkele weken buitenspel. De kersverse Oranjeklant heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II namelijk een enkelband beschadigd.

Na een uur voetbal in Tilburg moest Jetro Willems de geblesseerde Brenet komen aflossen. Onderzoek wijst uit dat er geen operatie noodzakelijk is, maar wel dat de 22-jarige Kerkradenaar zo’n twee tot drie weken afwezig zal zijn. Het treffen met Atlético Madrid van aanstaande woensdag kan hij dus vergeten. Het is de vraag of Brenet op tijd speelklaar is voor de cruciale wedstrijden van PSV in december, thuis in de Champions League tegen FK Rostov en de competitiewedstrijd bij Ajax als afsluiter voor de winterstop.

Hoewel Phillip Cocu in de persoon van Willems over een logische vervanger beschikt, zal de coach zich toch afvragen hoe de ziekenboeg van PSV zo vol komt. Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Jürgen Locadia zitten momenteel eveneens in de lappenmand, terwijl Jeroen Zoet en Davy Pröpper juist pas net weer wedstrijdfit zijn. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner