22.11.2016 11:16

TvdW: Ajacieden domineren in speelronde 13

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Ajax stak er dit weekend met vlag en wimpel bovenuit. Zondagmiddag kwamen de Amsterdammers in eigen huis in actie tegen NEC. Het zou de wedstrijd gaan worden van dé revelatie; Kasper Dolberg. De jonge Deen schoot de bal in de negentiende minuut na een knappe controle snoeihard in de touwen. Vijf minuten daarna schoof de negentienjarige de bal kalm onder in de hoek, waarna hij voor rust ook nog op geweldige wijze een voorzet van Daley Sinkgraven met zijn achterhoofd in het doel kopte. Dolberg is daarom ook niet voor niets de speler van dit weekend. Hij krijgt een 8.63 voor zijn optreden.

Niet alleen Dolberg blonk uit. Het gehele middenveld van het Team van de Week bestaat ditmaal uit Ajacieden. Lasse Schöne maakte na een klein uur spelen een prachtige goal en was aangever bij de openingstreffer van Dolberg. De middenvelder krijgt een 7.75 voor zijn optreden en is na zijn landgenoot Dolberg de beste van de Eredivisie. Hakim Ziyech was ook nadrukkelijk aanwezig. Hij krijgt als beoordeling een 7.38. Tot slot zien we Davy Klaassen met een 7 terugkeren in het Team van de Week. Hij was de aangever bij de 2-0 van Ajax.

Door naar de laatste twee Ajacieden. Daley Sinkgraven lijkt steeds meer te gaan passen in zijn nieuwe rol als vleugelverdediger. De back heeft het af en toe verdedigend nog lastig, maar laat aanvallend meer dan eens zijn goede spel zien. Tegen NEC leverde hij de assist bij de 3-0. Joël Veltman, de andere back van de Amsterdammers, zorgde aan de rechterkant voor veel dreiging. Hij krijgt net als Sinkgraven een 7.

Mandekkers leveren assists

FC Groningen nam het zaterdagavond op tegen ADO Den Haag en wist met 2-1 te winnen. Grote man bij de Groningers was Etiénne Reijnen. De centrale verdediger was verantwoordelijk voor twee assists, iets wat hoogst ongebruikelijk is. Reijnen krijgt een 7 voor zijn optreden, net als FC Twente-verdediger Peet Bijen. De jonge mandekker gaf tegen FC Utrecht de assist bij de openingstreffer van Hidde ter Avest. FC Twente won overigens niet. Na de openingstreffer was het binnen vier minuten gelijk. FC Utrecht-doelman Robin Ruiter keepte in die wedstrijd een prima pot en was met een beoordeling van 6.88 de beste doelman van afgelopen speelronde.

Tot slot dan nog twee aanvallers. In de vermakelijke wedstrijd op zaterdagavond tussen Excelsior en Sparta, was aanvaller Fredy de smaakmaker. Met zijn dreiging zorgde hij voor veel problemen in de defensie van Sparta. De aanvaller van Excelsior was zelf verantwoordelijk voor de 2-1, in de wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen door Excelsior.

Samuel Armenteros besliste in zijn eentje het duel tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Nadat Heracles in eigen huis op achterstand kwam door een doelpunt van Jarchinio Antonia, keerde Armenteros het tij. In de 68ste minuut maakte hij de gelijkmaker, waarna hij in de 84ste minuut ook de winnende treffer voor zijn rekening nam. Armenteros krijgt een 7.13 voor zijn optreden van afgelopen weekend.

Door: Thomas Mulder