22.11.2016 15:18

Tielemans: "Goed genoeg voor stap hogerop"

Youri Tielemans is ondanks zijn negentienjarige leeftijd al een ervaren speler. Vanaf zijn zestiende is de speler van RSC Anderlecht actief op het hoogste niveau. De middenvelder staat in de belangstelling van meerdere clubs en beseft dat hij er hard voor moet werken.

"Ik begon te voetballen bij Anderlecht toen ik vijf jaar was en doorliep er de jeugdploegen. Ik heb er altijd gewoond en mijn vader was tevens supporter. Spelen voor Anderlecht was altijd een droom en die droom is uitgekomen. Ik leef hier dicht bij de fans want bijna alle fans komen uit Brussel en ze houden van de club op dezelfde manier als ik dat doe", vertelt Tielemans op de website van de UEFA.

De jongeling probeert rustig te blijven ondanks de enorme belangstelling. "Ik denk dat je bescheiden moet blijven en jezelf moet zijn. Ik voel die druk eigenlijk niet zo. Ondertussen weet ik dat de mensen veel van me verwachten, maar dat verwacht ik ook van mezelf omdat ik weet dat ik goed genoeg ben voor een stap hogerop. Ik moet nog wel wat een kracht winnen in de hoop op een transfer naar een grotere competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner