24.11.2016 10:00

Van Overeem boos: "Ik vind het bizar"

Joris van Overeem heeft hard uitgehaald naar de technische staf van AZ Alkmaar. De middenvelder is zijn basisplaats kwijtgeraakt en daar begrijpt Van Overeem weinig van.

"Ik vind het bizar wat er momenteel met mij gebeurt", aldus Van Overeem tegenover De Telegraaf. "Het lijkt wel of ze me niet serieus nemen. Het is gewoon een keuze op gevoel, zo kreeg ik uitgelegd. De argumentatie was dat het team nog niet draaide en dat ze zoekende waren. Dat ik vorig seizoen zo belangrijk ben geweest? Dit is weer een nieuw seizoen, werd me verteld. Maar geef me dan tenminste verbeterpunten waarmee ik aan de slag kan. Nu hoor ik alleen maar dat ik goed train en zo moet doorgaan. Maar ondertussen zit ik wel gewoon op de bank."

"Natuurlijk heb ik dit seizoen ook mindere wedstrijden gespeeld, net als de rest van het team. Maar op basis van mijn goede prestaties van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen. Ik ben niet iemand die keihard met z'n vuist op tafel gaat slaan. Maar het wordt het wel heel frustrerend om telkens te moeten hopen dat het kwartje een keer mijn kant op valt. Ik zou graag zien dat de keuzes worden gemaakt op basis van feiten en een duidelijke lijn. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner