24.11.2016 16:52

Ten Hag: "We beginnen steeds beter te spelen"

FC Utrecht raakte de afgelopen zomer een aantal belangrijke spelers kwijt, onder wie Timo Letschert, Ruud Boymans en Bart Ramselaar. Na een moeizame start van het seizoen gaat het de laatste weken steeds beter met FC Utrecht, dat is opgeklommen naar de zevende plaats in de Eredivisie.

"Jongens inpassen kost tijd, maar je ziet dat we steeds beter beginnen te spelen", vertelt Ten Hag in gesprek met Voetbal International. Jeugdproducten Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée hebben dit seizoen een basisplaats in de Domstad. Ook de van Ajax gehuurde Richairo Živković is een vaste waarde. "Nu staan we op het punt in de competitie waarin duidelijk zal worden wat er voor ons in het vat zit."

Aankomende zondag kan FC Utrecht definitief aanhaken bij de subtop. Dan moet er wel gewonnen worden van Feyenoord. "Wat dat betreft staat er wel wat op het spel, maar ik ben ook benieuwd hoe we voor de dag komen. Feyenoord is de koploper, dus de beste ploeg in Nederland tot nu toe. Dat vind ik ook. Sinds februari vorig jaar spelen ze al min of meer in dezelfde samenstelling. Dat maakt ze tot een ingespeeld geheel. Vorig seizoen begon voor hen de ommekeer in Utrecht, laten we dat nu omdraaien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner