25.11.2016 20:02

Ziyech: "Motivatie om Heerenveen te pijnigen"

Hakim Ziyech (l.) plukt de bal uit de lucht tijdens de wedstrijd Ajax - NEC. (20-11-2016)
Hakim Ziyech (l.) plukt de bal uit de lucht tijdens de wedstrijd Ajax - NEC. (20-11-2016)

Vanwege ziekte is het allesbehalve zeker dat Hakim Ziyech mee kan spelen tegen sc Heerenveen, maar als de Marokkaan wel fit is, mogen de Friezen de borst natmaken. Vanwege zijn verleden bij de club is Ziyech tot op het bot gemotiveerd om te presteren.

"Ik ben altijd wel gebrand als ik tegen mijn oude club speel. Speciaal is het niet, het is een normale wedstrijd, maar ik ben wel extra gemotiveerd. Er zijn daar wel wat dingen gebeurd in het verleden, dus dat geeft je wel wat extra motivatie. Nee, dat zijn geen positieve dingen", legt Ziyech uit tegenover Ajax TV.

"Ik heb er een leuke tijd gehad, dat mag ook wel gezegd worden. Ik ging er als jongen van tien naartoe en heb er veel geleerd, vooral in de jeugd. Ik heb me teruggevochten toen ik werd teruggezet naar de beloften en ben er in mentaal opzicht zeker sterker geworden."

"Ik kijk er nu positief op terug, maar ze hebben het mij niet in dank afgenomen dat ik naar FC Twente ging. Dat moeten ze lekker zelf weten, maar als ik mij wil ontwikkelen en dat kan niet bij sc Heerenveen, dan ga ik naar een andere club. Als ik zie hoe ik daar verwelkomd ben, dan heb ik extra motivatie om ze pijn te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner