26.11.2016 12:10

Reserve Veerman in gesprek met Heerenveen

Henk Veerman begint tegen Vitesse wederom niet in de basisopstelling, maar de spits van sc Heerenveen kan tijdens de warming-up wel gewoon lachen. (19-11-2016)
Henk Veerman begint tegen Vitesse wederom niet in de basisopstelling, maar de spits van sc Heerenveen kan tijdens de warming-up wel gewoon lachen. (19-11-2016)

Henk Veerman gaat binnenkort met de clubleiding van sc Heerenveen aan tafel om te praten over zijn toekomst bij de club. De spits krijgt weinig speeltijd in Friesland en beschikt over een aflopend contract. De verbintenis kan door de club echter verlengd worden.

SC Heerenveen nam in de contractonderhandelingen met Veerman een eenzijdige optie op in het contract, om een extra contractjaar toe te voegen aan de verbintenis van Veerman. Hierdoor kan sc Heerenveen ervoor kiezen om de bonkige spits tot medio 2018 in Friesland te houden. Veerman zelf is daar niet zo happig op, aangezien hij in het huidige seizoen geen enkele basisplaats kreeg.

"Wat ik ga doen, dat ligt aan Heerenveen. Kijk, als zij zeggen: 'je mag hier blijven, maar je zit nog drie jaar op de tribune...' Dan hebben we wel een probleem", is de oud-speler van FC Volendam helder in gesprek met Omrop Fryslân. Veerman heeft ook niet alles te klagen, want van de dertien gespeelde wedstrijden kwam hij in twaalf duels in actie. Toch verwacht hij een eerlijk gesprek met zijn werkgever.

"Als ze dat zijn, dan zijn we al in de goede richting. Als ze zeggen dat ze me niks vinden? Dat is toch prima? Maar dan ga ik niet verlengen, dat lijkt me duidelijk. We zullen het wel zien. Over een paar dagen is dat gesprek en dan horen jullie meteen hoe het zit." Veerman speelde zich vanwege zijn fysieke spel en neusje voor de belangrijke goal al in de harten van de sc Heerenveen-fans.

Veerman speelde dit seizoen zijn honderdste officiële wedstrijd in zijn carrière, hij staat in totaal op veertig doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner