26.11.2016 13:38

Kieft waarschuwt Bazoer voor snelle transfer

Wim Kieft heeft zich zaterdag uitgesproken over de situatie bij Ajax. Trainer Peter Bosz heeft momenteel te maken met drie ontevreden spelers in zijn elftal. Volgens Kieft gaat het tegenwoordig alleen maar om het grote geld.

"Er zijn tegenwoordig altijd clubs te vinden, die teleurgestelde en weigerachtige spelers ophalen en voor een goed salaris op de loonlijst zetten. Zonder dat die speler ook maar de geringste kans heeft om basisspeler te worden", begint Kieft in De Telegraaf. "Zie Kishna. Lazio Roma is nog een mooie club, maar die tellen zo drie miljoen euro neer voor nummer zoveel in de selectie. Zo'n club ziet het als een investering en als het niet lukt, verkopen ze hem door terwijl de speler sportief steeds verder achterop raakt."

Deze week werd bekend dat ook Riechedly Bazoer een aanvaring heeft gehad met Bosz. De middenvelder moet het dit seizoen doen met een rol als reserve. Volgens Kieft is een vertrek niet altijd de beste optie. "Welke ontwikkeling denkt Bazoer te gaan maken als hij komende winter door AC Milan of Inter wordt opgehaald? Die stallen ze gewoon in de selectie en ze kijken niet meer naar hem om. Zie spelers zoals Van der Wiel en Emanuelson, die door de manager van Ibrahimović in het kielzog van de Zweed bij diverse clubs zijn gedropt en daar misschien financieel wel beter, maar sportief niet beter van zijn geworden."

"Bovenstaande geldt zelfs voor Kasper Dolberg als hij nu of in de zomer voor Manchester City kiest", stelt Kieft. "Die betalen doodleuk 40 miljoen euro voor jonge jongens om ze in de tweede selectie te laten 'rijpen' of ze moeten het doen met af en toe een invalbeurtje. Doodzonde voor de spelers, voor hun Nederlandse clubs en voor de bondscoach."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner