26.11.2016 14:56

Holla kan PEC Zwolle in januari gaan verlaten

Danny Holla applaudisseert voor de meegekomen supporters uit Zwolle. PEC verliest met 3-0 van Feyenoord. (20-11-2016)
Danny Holla applaudisseert voor de meegekomen supporters uit Zwolle. PEC verliest met 3-0 van Feyenoord. (20-11-2016)

Danny Holla speelt dit seizoen voor PEC Zwolle, maak kan de club in januari transfervrij verlaten. De middenvelder moet nu nadenken over waar zijn sportieve toekomst ligt. Financiën spelen daarin een belangrijke rol.

Holla liet afgelopen zomer zijn contract bij Brighton & Hove Albion ontbinden en keerde terug bij zijn oude club PEC Zwolle. "Ik speel op… op amateurbasis wil ik het niet noemen, maar bijna wel. Ik verdien bijna niks en beschouw dit als een periode om in mezelf te investeren. Toen PEC Zwolle contact met me opnam hebben ze eerlijk gezegd dat ze geen geld hadden om mij aan te trekken. Maar ik kan nu spelen en Zwolle heeft er in principe een goede speler bij", vertelt Holla in het Dagblad van het Noorden.

"Het is een win-winsituatie", vervolgt de 28-jarige middenvelder. "Ik heb wel gezegd dat ik in de winterstop de kans wil hebben eventueel transfervrij weg te kunnen. Je voetbalt natuurlijk ook voor de centen. Als er een club voor me komt waarbij ik een goed contract kan krijgen, dan maak ik misschien die keuze wel. Het hangt er natuurlijk ook vanaf welke club er komt. Misschien komt PEC Zwolle wel met iets. Het gaat in de winter een spannende periode worden", aldus de oud-speler van FC Groningen en ADO Den Haag.

Holla speelde dit seizoen acht wedstrijden in de Eredivisie voor PEC Zwolle. De middenvelder was daarin goed voor één doelpunt. In de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles was Holla in de slotfase van het duel verantwoordelijk voor de 3-1 in het voordeel van PEC. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner