26.11.2016 23:28

Van Weert dankt arbitrage na buitenspelgoal

Met een subtiel tikje met zijn hak tekende Tom van Weert zaterdag voor zijn vijfde doelpunt in dienst van FC Groningen. Het ontging de arbitrage in Zwolle dat Van Weert daarbij wel een meter buitenspel stond.

"Soms moet je een beetje geluk hebben", zei de spits na de klinkende overwinning van Groningen op PEC Zwolle (0-4). "Ik heb ook wel eens doelpunten gemaakt die werden afgekeurd terwijl ik niet buitenspel stond."

Van Weert verlengde een voorzet van Hans Hateboer met een artistiek hakje tot in het doel. "Ik kon de bal bijna niet lichter raken. Als ik 'm vol had geraakt, had de bal misschien wel tegen de keeper gegaan. Nu was een licht tikje precies goed."

De spits erkende dat FC Groningen wel heel rijkelijk werd beloond in de hoofdstad van Overijssel. "Voetballend hadden we het moeilijk, we konden geen druk op Zwolle krijgen. We moesten vooral tegenhouden. Dan is het lekker als je in de eerste helft twee van de drie kansen benut. We speelden niet goed, maar stonden bij rust toch met 2-0 voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner