27.11.2016 09:26

Hyballa heeft geen trek in discussie met jonkie

Peter Hyballa boekt tegen FC Twente zijn derde overwinning als trainer van NEC Nijmegen. (26-11-2016)
Peter Hyballa boekt tegen FC Twente zijn derde overwinning als trainer van NEC Nijmegen. (26-11-2016)

NEC-trainer Peter Hyballa was zaterdagavond erg blij met de zege op FC Twente (3-2). De Duitse oefenmeester besefte dat de drie punten erg belangrijk waren om afstand te nemen van de gevarenzone.

De Nijmegenaren knokten zich gisteren langs een tegenvallend FC Twente. "Dat moet ook, anders degraderen we", vertelde Hyballa na afloop in gesprek met FOX Sports. "We moeten altijd alles geven, omdat ik veel wedstrijden de tegenstander aan de bal beter is. We hebben geweldig op de counter gespeeld. Als je 3-2 wint is iedereen daar positief over."

Hyballa gaf Jay-Roy Grot zaterdag de kans in de basis en die betaalde dat vertrouwen dubbel en dwars uit. De aanvaller was tweemaal trefzeker in het duel met FC Twente. "Hij is bezig aan een proces. We waren in het begin niet de beste vrienden. Hij is van de 'ja, maar-generatie' en daar heb ik geen zin in. Ik heb geen zin om zo met spelers te praten", zegt Hyballa.

De Duitse oefenmeester laat weten dat hij het inmiddels weer goed kan vinden met Grot, die vorig seizoen ook al tien wedstrijden in de Eredivisie speelde. "Nu hebben we een goede relatie, omdat hij begrijpt dat hij hard moet werken. Ik heb geen zin om te discussiëren met spelers, zeker niet als hij achttien is", besluit Hyballa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner