27.11.2016 10:13

Faber blij met ruime zege: "Het was genieten"

Ernest Faber (l.) is in een onderonsje verwikkeld met PEC Zwolle-trainer Ron Jans. (26-11-2016)
Ernest Faber (l.) is in een onderonsje verwikkeld met PEC Zwolle-trainer Ron Jans. (26-11-2016)

FC Groningen boekte zaterdagavond een ruime 0-4 zege op bezoek bij PEC Zwolle. Trainer Ernest Faber was blij met de drie punten, maar vertelde wel dat zijn ploeg niet volgens het strijdplan had gespeeld. De doelpunten van de Groningers kwamen vooral uit de omschakeling.

"Dit was niet het plan. We wilden hoog druk zetten, maar daar kwam PEC steeds goed onderuit. Het kunstgras speelt misschien toch wat sneller dan we gewend zijn. We hadden er moeite mee, maar in de omschakeling ging alles wel perfect", vertelde Faber na afloop aan FOX Sports. Door de zege heeft FC Groningen de aansluiting gevonden bij de middenmoot in de Eredivisie. De ploeg van Faber staat nu tiende. PEC blijft steken op de zestiende plaats.

"We hebben geprofiteerd van de ruimte die we kregen", vertelt de oefenmeester van de Groningers, die genoot van de treffers van zijn ploeg. "Als je dat zo afmaakt, doet dat wat met een tegenstander. Het was genieten, het is ook een kwaliteit van deze groep. We weten dat we zo door een ploeg heen kunnen snijden, daar houden tegenstanders ook rekening mee. Helemaal na vanavond, dat geeft zelfvertrouwen."

PEC kreeg tegen FC Groningen een lesje in effectiviteit. Trainer Ron Jans baalde na afloop als een stekker, maar was niet geheel ontevreden over het spel van zijn ploeg. "Hoe gek het ook klinkt: de eerste helft was misschien wel onze beste van het hele seizoen. Alleen gaat het om goals en dat heeft Groningen goed gedaan. Wij hebben alle kansen gemist", verzuchtte Jans.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner