27.11.2016 11:35

Trefzekere Grot kan geluk niet op na glansrol

Jay-Roy Grot (l.) moet in de achtervolging bij Mateuz Klich (r.) tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Twente (26-11-2016).
Jay-Roy Grot (l.) moet in de achtervolging bij Mateuz Klich (r.) tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - FC Twente (26-11-2016).

Jay-Roy Grot was zaterdagavond de grote man aan de kant van NEC. De aanvaller was tweemaal trefzeker in het duel met FC Twente (3-2) en kon na afloop zijn geluk niet op. Na de pas zeventienjarige Ferdi Kadıoğlu breekt er met Grot opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding door bij NEC.

Kadıoğlu, die tegen FC Utrecht en FC Groningen trefzeker was, begon in het duel met FC Twente op de bank. Trainer Peter Hyballa gaf de voorkeur aan de pas achttienjarige Grot, die zijn basisplaats de afgelopen dagen wel aan zag komen. "Ik merkte het vrijdag op de training aan de kleur hesjes die we kregen", gaf de aanvaller toe bij FOX Sports. "Toen begon het al te kriebelen, maar op de wedstrijddag hoorde ik pas officieel dat ik erin stond."

Grot werd op zijn tiende opgepikt door de jeugdopleiding van NEC bij amateurclub ESA, maar is afkomstig uit Arnhem. Net als Kadıoğlu is hij geboren in de stad van aartsrivaal Vitesse. "Niks aan te doen, ik ben daar geboren", glimlacht Grot. "Ik ben een Arnhemmer die al zeven jaar voor NEC speelt."

De aanvaller was in de eerste helft tweemaal trefzeker, maar werd in de 66ste minuut vervangen door Kadıoğlu. "Ik zat er aardig doorheen. Ik kreeg een zetje in mijn rug waardoor ik verstijfde. Daardoor moest ik eraf. Het was voor mij de tweede keer dat ik in de basis stond. Het is nog steeds wennen." Grot speelde vorig seizoen ook al tien wedstrijden in de Eredivisie, maar wist toen niet te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner