27.11.2016 14:25

Roda JC laat voorsprong uit handen glippen

Abdul Ajagun (r.) en Michel Breuer (l.) vechten om de bal tijdens Sparta Rotterdam - Roda JC. (27-11-2016)

Roda JC heeft het zondagmiddag nagelaten om op Het Kasteel de winst te pakken na een 0-2 voorsprong. In een spectaculaire tweede helft kwamen de Rotterdammers terug tot 2-2 dankzij treffers van Loris Brogno en Kenneth Dougall.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in Rotterdam. Beide ploegen waren geduldig op zoek naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander, maar dat gaatje werd zelden gevonden. Adil Auassar probeerde het een paar keer van afstand, maar doelman Roy Kortsmit kende weinig problemen met zijn pogingen. Slechts zesmaal vonden de Limburgers dit seizoen het net en ook tegen Sparta hadden de bezoekers moeite om tot kansen te komen.

De Rotterdammers konden het gegroepeerde Roda JC niet stuk spelen. Op een schot van Thomas Verhaar na kwam de thuisploeg niet in de buurt van het doel van Benjamin van Leer. De bal ging in een te laag tempo rond waardoor de hekkensluiter gemakkelijk overeind bleef. Op slag van rust kwam Roda JC zelfs op voorsprong. De voorzet van Mikhail Rosheuvel vond het hoofd van Christian Kum en de verdediger kopte de bal buiten het bereik van Kortsmit: 0-1.

In de rust greep Alex Pastoor in. Bart Vriends bleef in de kleedkamer achter en Paco van Moorsel was zijn vervanger. Alle goede bedoelingen konden snel de koelkast weer in, want het was wederom de club uit Limburg die vijf minuten na rust het net vond. Rick van Drongelen raakte de bal simpel kwijt aan Abdul Ajagun en de middenvelder vond Nestoras Mitidis. De aanvaller bleef koelbloedig en maakte zijn eerste doelpunt.

Wederom was Pastoor genoodzaakt om in te grijpen. Topscorer Brogno en Mathias Pogba, met zijn eerste minuten in het Sparta-shirt, kwamen binnen de lijnen. Dat bleek een gouden zet te zijn. Brogno benutte direct zijn eerste kans en bracht zo de thuisploeg terug in de wedstrijd. En de Rotterdammers gingen op zoek naar meer. Brogno kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn volley ging over. Even later was het alsnog raak voor Sparta. Dit keer met Brogno als aangever en Dougall als doelpuntenmaker.

In de laatste tien minuten gingen beide ploegen vol voor de winst. Roda JC kwam nog dicht bij de winst. Ajagun kwam er razendsnel uit en passeerde doelman Kortsmit, maar de paal bracht Sparta redding. Zo bleef het 2-2 in Rotterdam. Het vijfde gelijke spel voor Roda JC op een rij en daar schieten de Limburgers weinig mee op.