27.11.2016 13:58

Amrabat: "Ik denk dat ik het ook waarmaak"

Sofyan Amrabat heeft zich geruisloos in het basisteam van FC Utrecht gespeeld. De twintigjarige middenvelder klopte vorig seizoen al op de deur, maar toen had Erik ten Hag hem meestal niet nodig. Dit seizoen begint de controlerende middenvelder echter bijna elke wdstrijd in de basis.

In gesprek met de NOS vertelt Amrabat, het jongere broertje van Nordin Amrabat, dat hij het vertrouwen voelt van Ten Hag. "Vorig seizoen sprak hij dat al uit naar mij, ondanks dat ik weinig speelde. Nu maakt hij zijn woorden waar. Maar je stelt uiteindelijk jezelf op en moet zorgen dat de trainer niet om je heen kan."

"Het gaat lekker. Ik denk dat ik het ook waarmaak. En ik wil deze lijn doortrekken", vervolgt de jonge middenvelder. Ten Hag legt uit waarom Amrabat niet vorig seizoen al doorbrak. "Toen verdiende Sofyan niet veel speeltijd, omdat anderen beter waren. Maar de potentie was er al wel. Ik ben ervan overtuigd dat hij bij andere clubs al had gespeeld."

De Domstedelingen hadden al een tijdje een plan klaarliggen voor Amrabat. "We hebben heel specifiek met hem getraind en hij investeert ook in zichzelf. Toen Bart (Ramselaar, red.) vertrok, kon hij zijn positie overnemen. Al is Bart offensiever en verfijnder, Sofyan moet het meer hebben van zijn kracht en drive", besluit Ten Hag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner