27.11.2016 18:15

Mühren blij met nieuwe positie in elftal

Robert Mühren (l.) kan de bal rustig aannemen tijdens het duel met Heracles Almelo, Joey Pelupessy (r.) is te laat en kan niet ingrijpen. (27-11-2016)
Robert Mühren (l.) kan de bal rustig aannemen tijdens het duel met Heracles Almelo, Joey Pelupessy (r.) is te laat en kan niet ingrijpen. (27-11-2016)

Robert Mühren is spits van beroep, maar wordt de laatste wedstrijden steeds vaker als aanvallende middenvelder ingezet. Een positie waar Mühren zich prettig voelt. Zondagmiddag scoorde de aanvaller nog twee keer tegen Heracles Almelo.

Mühren hoopt dat AZ Alkmaar-trainer John van den Brom zijn elftal voorlopig niet aanpast. De aanvaller was aan het begin dit seizoen voornamelijk invaller, maar scoorde als invaller wel gewoon zijn doelpunten. Tegen Heracles speelde Mühren als aanvallende middenvelder, achter teamgenoot Wout Weghorst, die het net ook gemakkelijk vindt dit seizoen.

“Het was een echte AZ-dag vandaag. We speelden goed, druk erop en scoorden snel. En dat na een Europese wedstrijd. Dat is goed gedaan”, aldus Mühren tegenover de camera’s van Fox Sports. “Ik sta op mijn favoriete positie. Ik speelde wat diepen normaal. Dan kan ik een doelpuntje meepikken. Ik speel graag met mijn gezicht naar de goal. Ik heb moeite met een man in mijn rug. Als je met je gezicht naar de goal speelt is dat veel gemakkelijker. Ik hoop dat de opstelling voorlopig zo blijft staan.”

Mühren maakte dit seizoen elf wedstrijden voor AZ, waarvan zeven in de Eredivisie. In de elf wedstrijden wist Mühren al zeven keer het net te vinden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner