27.11.2016 21:31

Debutant dolblij: "Sta nog steeds te shaken"

Michel Vlap krijgt in de slotfase van de wedstrijd tegen Ajax zijn debuut in het shirt van sc Heerenveen. (27-11-2016)
Michel Vlap krijgt in de slotfase van de wedstrijd tegen Ajax zijn debuut in het shirt van sc Heerenveen. (27-11-2016)

Michel Vlap kan ondanks de nederlaag tegen Ajax zijn geluk niet op. Nadat hij aan het begin van dit seizoen al aansloot bij de selectie van sc Heerenveen, maakte hij zondagmiddag zijn debuut in het betaalde voetbal. Een echte ervaring, aldus Vlap.

"Ik sta nog steeds te shaken", is de negentienjarige middenvelder eerlijk in gesprek met Heerenveen TV. "Het is nog niet te beseffen. Dat het tegen Ajax mocht gebeuren is echt een jongensdroom, het is een van de mooiste wedstrijden die je in de Eredivisie kan spelen."

Vlap zat al vaker bij de wedstrijdselectie van sc Heerenveen, maar aangezien het goed draait bij de formatie uit Friesland, was er altijd weinig reden om Vlap in te zetten. Tegen Ajax was het dan zover. "Het was een mooie wedstrijd. Er zat veel strijd in en het ging over en weer. Het is zuur dat je de goal tegen krijgt, maar het was een aardige wedstrijd van onze kant. We hebben het als team goed gedaan."

Overigens debuteerde er nog iemand in de wedstrijd sc Heerenveen - Ajax. Matthijs de Ligt maakte al minuten in de KNVB beker en Europa League, maar zijn invalbeurt in de slotfase van het duel in het Abe Lenstra Stadion, betekende ook zijn eerste minuten voor Ajax in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner