27.11.2016 21:44

Stegeman hard: "Heracles Almelo-onwaardig"

Heracles Almelo-trainer John Stegeman weet het ook even niet meer. Zijn ploeg geeft niet thuis tegen AZ en staat op een 5-1 achterstand. (27-11-2016)
Heracles Almelo-trainer John Stegeman weet het ook even niet meer. Zijn ploeg geeft niet thuis tegen AZ en staat op een 5-1 achterstand. (27-11-2016)

John Stegeman had zondagmiddag na de wedstrijd tegen AZ geen goed woord over voor zijn ploeg. Heracles Almelo ging met maar liefst 5-1 onderuit, maar gezien het spelbeeld was zelfs dat nog een positieve uitslag.

Bij de NOS begon het interview met Heracles Almelo-keeper Bram Castro, die ondanks vijf tegentreffers nog aardig wat ballen uit zijn doel hield. "Dat ik over hem moet praten zegt vrij veel over de wedstrijd", aldus een zichtbaar gefrustreerde trainer. "We hebben collectief gefaald en dat doet me best wel pijn. Op deze manier de wedstrijd laten lopen is Heracles Almelo-onwaardig."

Nog voor het half uur stond Heracles Almelo op een 3-0 achterstand, terwijl vlak voor rust AZ nog een penalty miste. In de tweede helft hield de thuisploeg iets meer in. "Volgens mij mogen we onze handen dichtknijpen dat het bij 5-1 gebleven is. We moeten eens gaan snappen dat als we wedstrijden willen winnen tegen betere tegenstanders, dat we dan uit een ander vaatje moeten tappen. Dit moet een harde les zijn, want 5-1 doet ook gewoon heel veel pijn."

Door de nederlaag is Heracles Almelo weer een grijze middenmoter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner