27.11.2016 22:48

Cavani helpt PSG aan winst in Franse topper

Paris Saint-Germain is weer helemaal terug in de strijd om de landstitel in Frankrijk. De regerend landskampioen kende een matige start van het seizoen, maar na winst op Olympique Lyon (2-1) is de aansluiting weer bereikt. Edinson Cavani was de grote man aan Parijse zijde, hij scoorde twee keer.

De Uruguayaan is na het vertrek van Zlatan Ibrahimović weer de vaste spits bij de club uit de hoofdstad en met dertien doelpunten in twaalf competitiewedstrijd laat Cavani zien dat dit een goede keuze was. Tegen Olympique Lyon was het na een half uur spelen raak, toen de spits succesvol aanlegde vanaf elf meter.

Na rust kwam de thuisploeg langszij via Mathieu Valbuena, maar Cavani had negen minuten voor tijd het slotwoord, door op aangeven van Thomas Meunier raak te koppen. Door de overwinning staat Paris Saint-Germain na veertien wedstrijden op 32 punten, hetzelfde aantal als AS Monaco. Koploper OGC Nice had een voorsprong in handen, maar gaf deze in de laatste weken weg. De ploeg staat nog maar één puntje boven AS Monaco en Paris Saint-Germain.