28.11.2016 14:46

Haps geniet van vrijheid: "Heerlijk voetballen"

Ridgeciano Haps (l.) voortkomt dat Brandley Kuwas (r.) aan de bal komt tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Heracles Almelo (27-11-2016).
Ridgeciano Haps (l.) voortkomt dat Brandley Kuwas (r.) aan de bal komt tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Heracles Almelo (27-11-2016).

Ridgeciano Haps heeft genoten van het competitieduel met Heracles Almelo. AZ Alkmaar won zondagmiddag met 5-1 van de Almeloërs en de linksback van AZ speelde een sterke wedstrijd.

Haps fungeerde bij de 3-0 van Robert Mühren als aangever en kreeg uiteindelijk een 8,5 van de Voetbal.com-beoordelaar. Haps werd door Voetbal.com verkozen tot Speler van de Week, maar de verdediger van AZ was zelf niet erg onder de indruk van zijn eigen spel. "Ze gaven me ook wel heel veel ruimte, hoor", aldus de linksback in gesprek met De Telegraaf.

"Het opkomen van achteruit is een van m'n sterkste punten", vervolgt Haps, die een aantal jaar geleden werd omgeturnd van linksbuiten naar linksback. "Maar dat hadden ze bij Heracles blijkbaar niet door. Dan is het heerlijk voetballen voor mij." Haps is dit seizoen één van de sterkhouders bij AZ en zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Na veertien competitiewedstrijden is Haps met een 6,62 terug te vinden op de vijfde plaats in de Voetbal.com-spelersranking.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner