29.11.2016 13:57

Haps: "Ik wil naar een Nederlandse topclub"

Ridgeciano Haps maakt dit seizoen veel indruk bij AZ. Ook tegen Heracles Almelo speelt de linksback een puike partij. (27-11-2016)
Ridgeciano Haps maakt dit seizoen veel indruk bij AZ. Ook tegen Heracles Almelo speelt de linksback een puike partij. (27-11-2016)

Ridgeciano Haps maakt dit seizoen veel indruk bij AZ. De vleugelverdediger van de Alkmaarders wordt wekelijks de hemel in geprezen, maar ziet een transfer naar het buitenland voorlopig nog niet zitten.

De pas 23-jarige Haps heeft een duidelijk plan uitgestippeld voor zijn carrière als profvoetballer. Voordat hij de stap naar het buitenland wil maken, wil de vleugelverdediger eerst naar een Nederlandse topclub. "Mijn contract loopt nog tot medio 2019. Fabio (zaakwaarnemer, red.) denkt, nee, weet zéker dat ik hogerop kan. We hebben een plan opgezet: eerst naar een Nederlandse topclub en vanuit daar naar het buitenland", vertelt Haps in het tijdschrift Voetbal Inside.

"Maar als op die topclub op zich laat wachten en een mooie buitenlandse club dient zich aan, dan moet ik keuzes maken", bekent de linksback van AZ. "Een stap hogerop is een stap hogerop, ik denk wel dat er mogelijkheden zijn. Geld geeft daarin niet de doorslag. Ik ben ambitieus, streef naar het hoogste niveau, ook al strooien ze in bijvoorbeeld het Championship tegenwoordig ook met geld", vervolgt Haps. "Ik denk dat mijn spel zich beter leent voor de grote competities." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner