29.11.2016 16:40

Gerbrands voorspelt grote toekomst Zinchenko

Oleksandr Zinchenko staat opnieuw in de basis bij PSV. In het duel met ADO Den Haag maakt de huurling van Manchester City veel indruk. (26-11-2016)
Oleksandr Zinchenko staat opnieuw in de basis bij PSV. In het duel met ADO Den Haag maakt de huurling van Manchester City veel indruk. (26-11-2016)

Toon Gerbrands is onder de indruk van Oleksandr Zinchenko. De negentienjarige aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City en stond zaterdag voor de tweede keer in de basis bij PSV. De Oekraïner maakte een uitstekende indruk in het duel met ADO Den Haag (3-1).

De algemeen directeur van de Eindhovenaren is lovend over de instelling van de talentvolle Zinchenko. "Hij komt hier binnen in zijn eentje, doet daar ook niet moeilijk over. Hij weet dat hij hier wordt neergezet onder het mom van 'ik ga ooit een keer in Manchester City 1 spelen'. Hij straalt dat ook op alle gebieden uit", vertelt een lovende Gerbrands in gesprek met PSV TV.

"Hij wilde gewoon ook binnen een week spelen", vervolgt de bestuurder van de regerend landskampioen. "Hij had wat schema's bekeken en zei van 'de volgende wedstrijd is tegen Groningen, dan kan ik er wel staan'. Met andere woorden: een prachtig iemand, een heel extroverte speler en volgens mij iemand met een grote toekomst die exact weet wat hij wil."

Manchester City nam Zinchenko afgelopen zomer over van het Oekraïense FC Ufa, maar besloot om de aanvaller direct te verhuren aan PSV. De Engelse topclub houdt de prestaties van het talent nauwlettend in de gaten. "Elke wedstrijd wordt er gekeken, zelfs bij trainingen wordt er af en toe gekeken hoe het met hem gaat. En er wordt contact gehouden met ons over zijn vorderingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner