29.11.2016 21:35

Stegeman is niet in paniek na zware nederlaag

Heracles-trainer John Stegeman geeft druk gebarend aanwijzingen aan zijn spelers. (19-11-2016)
Heracles-trainer John Stegeman geeft druk gebarend aanwijzingen aan zijn spelers. (19-11-2016)

Heracles Almelo leed afgelopen weekend een wel hele pijnlijke nederlaag tegen AZ. In Alkmaar werd het 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. Volgens Heracles-trainer John Stegeman een harde klap, maar wanhopen doet hij niet.

"Natuurlijk hebben we er last van als we verliezen, helemaal op deze manier. We weten dat het niet goed was, de spelers weten dat ook heel goed. Na zo'n wedstrijd heb ik daar last van, dat zit in mijn karakter. Maar ik blijf niet te lang hangen in negativisme, dat weiger ik", zegt Stegeman in gesprek met TC/Tubantia. De veertigjarige oefenmeester is na de forse nederlaag in Alkmaar niet in paniek geraakt.

"Na één nederlaag? We raken na een slechte wedstrijd echt niet in paniek", is het nuchtere antwoord van Stegeman. "We zaten in een goede modus, na een paar gelijke spelen zijn we gaan winnen, twee keer op rij. We zijn dit seizoen twee keer door de ondergrens gezakt, tegen Excelsior en tegen AZ. Moet ik dan in de war raken? Nee, maar ik moet wel heel alert zijn."

Stegeman wil de oorzaak voor de offday van zijn ploeg achterhalen. "Ik wil niet naar excuses zoeken, maar deze ploeg is drie maanden onderweg en door blessures spelen we nog maar vier wedstrijden in dezelfde samenstelling. We hebben spelers gehaald, zij moeten functioneren zoals wij willen, dat kost tijd. Daar werken we hard aan en dat proces gaat met vallen en opstaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner