29.11.2016 21:52

Emery: "PSG moet afkicken van Ibrahimović"

Paris Saint-Germain moet het dit seizoen doen zonder de veel scorende Zlatan Ibrahimović. Met de Zweedse spits behaalde de club viermaal op rij het kampioenschap in de Ligue 1, maar dit seizoen gaat het moeizaam de Parijzenaren.

PSG staat momenteel op een derde plaats in de Franse competitie, maar het gat met koploper AS Monaco is nog klein. Trainer Unai Emery denkt dat zijn club nog moet 'afkicken' van de vertrokken Ibrahimović. De Spanjaard is sinds afgelopen zomer werkzaam bij PSG en weet hoeveel het vertrek van Zlatan teweeg heeft gebracht in Parijs. "Over Ibrahimović werd heel veel gesproken. Dat snap ik wel, want hij is een van de beste spelers in de historie van de club", vertelt Emery aan de Franse pers.

Emery kiest dit seizoen voor Edinson Cavani als diepste spits en is tevreden over de prestaties van de Uruguayaan. De aanvaller is dit seizoen flink op schot in de Ligue 1: in twaalf competitiewedstrijden was Cavani goed voor dertien treffers. "Hij speelt goed, scoort erg veel en heeft daarom veel vertrouwen", zegt Emery. "Ik ben erg blij met Edinson. Nu is het zaak om als club stapje voor stapje te groeien. Ik werk hard met de huidige groep en het is aan het bestuur om met transfers verder te groeien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner