30.11.2016 10:15

El Ghazi: "Ik heb toen uit emotie gehandeld"

Anwar El Ghazi gaat sinds deze week voor zijn tweede kans in het eerste elftal van Ajax. Hoofdtrainer Peter Bosz haalde de aanvaller woensdag weer bij de groep. Vanwege zijn gedrag stuurde Bosz de speler enige tijd naar Jong Ajax.

"Ik was fout door op de training over de schreef te gaan en wil nu niets liever dan mijn waarde voor Ajax hebben. Ik ben hier mentaal sterker uitgekomen", vertelt El Ghazi aan De Telegraaf. "Ik ben hartstikke blij en wil graag weer voor het eerste spelen en met doelpunten en assists net zo belangrijk zijn als vorig seizoen. Anderhalve week geleden heb ik een prettig gesprek met Peter Bosz gehad en hij gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen."

"De lucht is geklaard, er staat een streep onder. Daarom wil ik er ook niet uitgebreid op ingaan wat er die training precies is gebeurd. Ik heb mijn excuses aangeboden en die zijn aanvaard." In vier duels voor Jong Ajax maakte El Ghazi vier doelpunten. "Bij Jong Ajax heb ik mijn verantwoordelijkheid gepakt en alles gegeven. Dat was ik ook verplicht naar mezelf en naar de jonge jongens, van wie er een aantal toch tegen me op kijkt."

"Elke keer als ik op het veld stond, was ik blij. Op wedstrijddagen leefde ik op, wist ik dat ik in de basis stond en wilde ik knallen. Het was heel anders dan de weken daarvoor, toen ik altijd maar wist dat ik op de bank zat. Ik heb toen uit emotie gehandeld. Er is veel over me gezegd en geschreven en ook de fans waren keihard. Misschien terecht, maar er lijkt ook weleens te worden vergeten dat ik pas 21 ben en spelers van die leeftijd fouten maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner