30.11.2016 14:31

De Boer kritisch op PSV-doelman Zoet

Jeroen Zoet moet snel naar de hoek om een inzet uit zijn doel te houden tijdens het Champions League-duel tussen Bayern München en PSV. (19-10-2016)
Jeroen Zoet moet snel naar de hoek om een inzet uit zijn doel te houden tijdens het Champions League-duel tussen Bayern München en PSV. (19-10-2016)

Ronald de Boer heeft kritiek geuit op de Nederlandse keepers en in het bijzonder PSV-doelman Jeroen Zoet. Volgens De Boer maken veel keepers in Nederland 'kinderlijke fouten'.

"In Nederland zie ik keepers alleen maar wild uit hun doel stormen", aldus De Boer, die afgelopen weekend Zoet een strafschop zag veroorzaken tijdens het competitieduel met ADO Den Haag (3-1 overwinning). "Een week eerder doet hij tegen Willem II precies hetzelfde, al werd hij toen gered door de scheidsrechter. 'Leert zo'n jongen dan niet van zijn eigen wedstrijden?', denk ik dan. Volgens mij is dat bij veel keepers óók een probleem: bewijsdrang. Het misverstand dat ze zich continu moeten laten gelden. Waarom?"

"Als ik naar onze internationals kijk, is er dan ook best wel reden tot zorgen", vervolgt De Boer in zijn column in de Voetbal International. "Stekelenburg is de enige die bij Everton wekelijks op topniveau keept. Cillessen zit op de bank bij Barcelona, Michel Vorm bij Tottenham Hotspur en Zoet vind ik over het algemeen wat minder sterk keepen dan vorig seizoen. Al met al is er best sprake van een keepersprobleem in Nederland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner