01.12.2016 16:02

Fomitschow raakt meer gewend aan kunstgras

André Fomitschow voelt zich steeds meer thuis in de Eredivisie. De Duitse linksback maakte deze zomer de overstap van 1. FC Kaiserslautern naar NEC en is al snel uitgegroeid tot een vaste waarde in het team van trainer Peter Hyballa.

In Nederland leert de 26-jarige Fomitschow om tegen echte vleugelaanvallers te spelen. "Ja, dat was in Duitsland heel anders", geeft de Duitser toe in gesprek met Omroep Gelderland. "Dus moet ik net als het hele team vol gas geven. We moeten ons altijd vol concentreren negentig minuten, dan komt het goed. Door de overwinning op Twente hebben we meer zelfvertrouwen. We kijken niet te veel naar de stand. Heracles wordt zeker zo zwaar als Twente."

In tegenstelling tot wat hij in Duitsland gewend was, moet Fomitschow veel wedstrijden op kunstgras spelen. Zo ook vrijdag, als NEC op bezoek gaat bij Heracles Almelo. "Ja, het is anders. Maar Heracles moet er ook op spelen. Die zijn er wel aan gewend. Het is een beetje omschakelen, maar het blijft elf tegen elf met een bal en twee doelen. Zij hebben twee snelle vleugelspitsen, daar moeten we voor oppassen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner