02.12.2016 20:55

Kluivert wilde hoofdtrainer worden bij Ajax

Patrick Kluivert zag zichzelf afgelopen zomer wel voor de groep van Ajax staan, maar werd afgewezen door de Amsterdammers. De oud-spits had het plan om Frank de Boer op te volgen, maar de directie vond Kluivert te onervaren. Uiteindelijk werd Kluivert trainer bij de A1 van Ajax, maar hij vertrok toen Paris Saint-Germain interesse toonde.

De Boer vertrok na afgelopen seizoen uit Amsterdam, waarna de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer werd ingezet. Het werd uiteindelijk Peter Bosz, maar Kluivert bood zichzelf daarvoor nog aan. "Ik had het gedurfd, zeker weten. Je gaat voor het hoogste en dat zou een hele mooie kans voor mijn geweest", legt Kluivert zijn beweegredenen uit aan de NOS.

Edwin van der Sar en Marc Overmars, die samen met Kluivert voetbalden bij Ajax en het Nederlands elftal, gingen echter niet in op het aanbod van Kluivert. Als trainer was hij volgens de directieleden te onervaren om een ploeg als Ajax te leiden. "Ik was het er niet mee eens", stelt de oud-voetballer echter. Kluivert is diverse jaren assistent-trainer bij Oranje geweest, daarnaast was hij kort trainer van Jong FC Twente en bondscoach van Curaçao.

Kluivert leek aan de slag te gaan als trainer van Ajax A1 en tekende ook een contract, maar Paris Saint-Germain benaderde hem voor een rol als technisch directeur. In deze positie is hij nu enkele maanden actief.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner