03.12.2016 09:15

Duarte bezig om oude Duarte terug te krijgen

Lerin Duarte (r.) houdt geen rekening met Gregor Breinburg (l.), maar blijft tijdens Heracles Almelo - NEC in balbezit. (02-12-2016)
Lerin Duarte (r.) houdt geen rekening met Gregor Breinburg (l.), maar blijft tijdens Heracles Almelo - NEC in balbezit. (02-12-2016)

Lerin Duarte begint zijn oude vorm terug te krijgen en bewees dat met een belangrijke en ietwat gelukkige goal tegen NEC. Sinds zijn vertrek uit Almelo in 2013 voetbalde de middenvelder weinig, maar nu hij teruggekeerd is in Overijssel begint het weer te komen.

"Ik ben keihard bezig om beter te worden en meer in vorm te komen. Ik moet zeggen dat het steeds beter gaat, maar ik steek nog niet in de vorm die ik wil", vertelt Duarte na de wedstrijd tegen NEC in gesprek met de NOS. Thuisploeg Heracles Almelo won met 2-0, nadat Duarte in de eerste helft voor de 1-0 zorgde. Het was zijn eerste Eredivisie-goal sinds 10 mei 2015, toen hij voor sc Heerenveen scoorde tegen Go Ahead Eagles.

Daarvoor werd Duarte overgenomen door Ajax, dat in 2013 Christian Eriksen zag vertrekken en Siem de Jong geblesseerd zag uitvallen. Duarte was een soort van paniekaankoop, die op de bank belandde toen iedereen weer fit was. Ook verhuurperiodes aan sc Heerenveen en NAC Breda leverden weinig op, waarna de 26-jarige voetballer deze zomer terugkeerde op het oude nest.

"Ik voel dat het nog beter kan. Als ik kijk naar mijn spel toen ik hier speelde, voordat ik wegging, was ik bijvoorbeeld explosiever." Omdat Duarte later aansloot bij de selectie van Heracles Almelo, miste hij de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De middenvelder maakte in speelronde zes zijn rentree en is sindsdien niet meer weg te denken uit de opstelling van zijn nieuwe werkgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner