03.12.2016 10:10

Krul wordt weer fit: "Ik heb iets overwonnen"

Carel Eiting (l.) en Tim Krul (m.) vieren de overwinning van Jong Ajax op SC Cambuur, terwijl Jamiro Monteiro (r.) teleurgesteld wegloopt. (02-12-2016)
Carel Eiting (l.) en Tim Krul (m.) vieren de overwinning van Jong Ajax op SC Cambuur, terwijl Jamiro Monteiro (r.) teleurgesteld wegloopt. (02-12-2016)

Het moment dat Tim Krul zijn rentree maakt op het hoogste voetbalniveau nadert. De goalie van Ajax, gehaald als tijdelijke vervanger van Jasper Cillessen, keepte vier duels op rij in de Jupiler League en voelt dat hij sterker wordt.

Eind november debuteerde Krul in het betaalde voetbal van Nederland, daarna speelde hij tegen SC Telstar, FC Dordrecht en SC Cambuur. De nul houden deed hij nog maar één keer, maar Krul voelt zich goed in Amsterdam. "Ik denk dat ik wel wat heb overwonnen", stelt hij na de met 3-1 gewonnen wedstrijd in Friesland. "Fysiek voel ik me super. Nu is het ritme opdoen. Wat je in een wedstrijd te doen krijgt, kun je niet nabootsen in de training", beseft Krul in gesprek met FOX Sports.

Het is de vraag of Krul een kans krijgt bij het eerste elftal van Ajax, aangezien de Amsterdammers in de vorm van André Onana een uitstekende keeper onder de lat hebben. De jonge Afrikaan verrast vriend en vijand met zijn prestaties in het keepersshirt van Ajax, waardoor Krul moet strijden voor een vaste plek in het doel. De achtvoudige international kampte met een knieblessure, die hij in oktober 2015 opliep.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner