03.12.2016 11:41

Van Eijden: "Hele seizoen al kleine pijntjes"

Bryan Linssen (r.) zet alles op alles om Rens van Eijden (l.) af te stoppen in het duel FC Groningen - AZ. (23-10-2016)
Bryan Linssen (r.) zet alles op alles om Rens van Eijden (l.) af te stoppen in het duel FC Groningen - AZ. (23-10-2016)

Rens van Eijden ligt tot aan de winterstop uit de roulatie en heeft dat te danken aan het feit dat hij niet goed naar zijn eigen lichaam luisterde. De mandekker van AZ kampte het hele seizoen al met pijntjes, maar bleef spelen.

"De afgelopen jaren ben ik heel weinig geblesseerd geweest, maar dit seizoen heb ik constant met kleine pijntjes gelopen: een gebroken neus, een overstrekte knie en een enkelblessure. Dat heeft me gewoon heel veel energie gekost", geeft Van Eijden toe in gesprek met AZ TV. "Uiteindelijk bleek dat er iets ergers aan de hand was", doelt hij op het scheurtje in zijn lies, wat hem zeker twee maanden aan de kant houdt. 

"Mijn eerste doel is om fit te worden en na de winterstop weer minuten te gaan maken. Ik ben niet bang dat ik mijn basisplek ben kwijtgeraakt. Ik weet wat ik kan en de trainers weten dat ook. Maar uiteindelijk zal ik zelf moeten laten zien dat ik beter ben dan de anderen. Die verantwoordelijkheid ligt volledig bij mezelf." Van Eijden kan dit seizoen zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie spelen, in totaal staat hij op 261 officiële duels in zijn carrière.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner