03.12.2016 14:45

Verdediger Golla treurt om 'gemiste kans' NEC

Wojchiech Golla (r.) moet snel handelen om een bal weg te krijgen, voordat Samuel Armenteros (l.) gevaarlijk kan worden. (02-12-2016)
Wojchiech Golla (r.) moet snel handelen om een bal weg te krijgen, voordat Samuel Armenteros (l.) gevaarlijk kan worden. (02-12-2016)

NEC Nijmegen verloor vrijdagavond met 2-0 van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Peter Hyballa gaf daarmee geen goed vervolg aan de zege op FC Twente van afgelopen weekend. Verdediger Wojciech Golla baalt als een stekker.

"De eerste helft was Heracles beter en wij na rust", vertelt de Poolse verdediger aan Omroep Gelderland. "Dus een gelijkspel was verdiend geweest. We raakten de paal. Ongelukkig dus. We creëerden wel kansen, maar scoorden weer niet. Dat is ons probleem. We hebben punten nodig tegen ADO en Excelsior de komende weken. Iedereen staat dicht op elkaar. Bij drie punten stijg je meteen flink."

Golla is wel tevreden over zijn eigen ontwikkeling in Nijmegen. "Mijn eigen spel gaat beter. Het centrum achterin functioneert wel, maar doelpunten maken is ons probleem. Dat is moeilijk, net als Nederlands praten. Dat kan ik wel een beetje, maar het is lastig", besluit de 24-jarige Pool. Golla is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van NEC en speelde tot op heden 44 competitiewedstrijden voor de Nijmegenaren.

NEC bewees zichzelf geen goede dienst met de nederlaag tegen Heracles Almelo. Bij een goed resultaat had de ploeg van Hyballa de aansluiting kunnen vinden met de subtop in de Eredivisie. Nu staan de Nijmegenaren op de twaalfde plaats. De komende weken speelt NEC belangrijke duels tegen directe concurrenten: op het programma staan wedstrijden tegen ADO Den Haag, Willem II en Excelsior. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner