03.12.2016 15:39

Adriaanse lovend over voetbal Ajax onder Bosz

Ajax maakt de laatste weken veel indruk met het vertoonde spel. Trainer Peter Bosz laat zijn ploeg aanvallend voetbal spelen en oogst veel lof voor zijn werkwijze. Ook Co Adriaanse is complimenteus over de oefenmeester van Ajax.

Bosz heeft, na een gewenningsperiode tijdens de start van het seizoen, zijn ploeg uitstekend aan het voetballen te krijgen. Dat vindt ook Adriaanse. "Als ik nu zit te kijken, denk ik wel: ja, mijn ogen vinden dit leuker dan wat ik de afgelopen seizoenen heb gezien", zegt de oud-trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Meer passes vooruit, snellere omschakeling, maar vooral ook leukere voetballers om naar te kijken. Dolberg, Ziyech, Traoré.''

Onder het trainerschap van Frank de Boer was de speelwijze van Ajax vaak mikpunt van kritiek. De Amsterdammers zouden 'saai' voetballen, maar onder Bosz speelt de ploeg juist vol op de aanval. Volgens Ronald de Boer heeft dat te maken met het beschikbare spelersmateriaal. "Geloof me nou, Frank wilde óók altijd druk vooruit zetten. Attractief voetbal spelen. Dat is ook vaak genoeg gebeurd. Nu zijn er meer spelers die van nature creativiteit in huis hebben. Dat scheelt wel, hè", zegt De Boer.

De ploeg van Bosz speelt voor de winterstop nog een thuiswedstrijd tegen PSV. Dan kan Ajax laten zien of het ook van een topclub kan winnen. "Feyenoord liet het toen echt na om Ajax pijn te doen", blikt Adriaanse terug op de Klassieker (1-1) gespeeld in oktober. "Die wedstrijd tegen PSV wordt straks daarom weer een perfecte graadmeter. Los daarvan: Bosz laat wel zien waarvoor hij is aangesteld. Als je naar Youp van 't Hek gaat, wil je lachen. Als je een kaartje voor Ajax koopt, wil je aantrekkelijk voetbal zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner