03.12.2016 16:36

Cocu geniet van samenwerking met Zinchenko

Oleksandr Zinchenko in actie voor PSV tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)
Oleksandr Zinchenko in actie voor PSV tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)

Oleksandr Zinchenko maakte afgelopen weekend tegen ADO Den Haag (3-1) een uitstekende indruk bij PSV. Trainer Phillip Cocu is erg blij met de huurling van Manchester City en roemt de instelling van de middenvelder.

Volgens Cocu raakt Zinchenko niet zo snel in de war van een minder optreden. "Andersom gaat hij zich ook niet raar gedragen als hij goed heeft gespeeld", vertelt Cocu in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij staat midden in de groep en communiceert met iedereen. Het is een speler die een droom heeft om in de toekomst bij Manchester City door te breken en daar wil slagen. Daar kunnen wij hem bij helpen en ondertussen hopen we natuurlijk dat hij hier mooie dingen kan laten zien."

Mogelijk huurt PSV Zinchenko, die in zijn vaderland de 'Messi van Oekraïne' wordt genoemd, ook volgend seizoen van Manchester City. Volgens Cocu is dat niet onlogisch en volgt er later een evaluatie. "We hebben veel moeite gedaan om hem hier te krijgen, ook toen we wisten dat het onhaalbaar was om hem te kopen. We weten wat hij kan en op trainingen zie je dat hij kwaliteiten heeft. Daarbij blijft het wel een jonge speler en een ontwikkeling kan met een golfbeweging gaan. Al hoop ik natuurlijk dat het niveau van vorige week heel lang kan vasthouden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner