03.12.2016 19:31

Montpellier zet Paris Saint-Germain te kijk

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Montpellier HSC. De titelkandidaat verspeelde punten in de top drie van de Ligue 1 door met maar liefst 3-0 te verliezen in La Mosson. Het is voor het eerst sinds november 2011 dat de club uit de hoofdstad met zulke grote cijfers verloor.

Paul Lasne deed de regerend landskampioen vlak voor rust voor het eerst pijn, na rust was Ellyes Skhiri snel trefzeker voor de 2-0. Unai Emery wisselde aanvallend in de tweede helft, maar zijn spelers konden geen aansluitingstreffer forceren. Tien minuten voor tijd maakte Ryad Boudebouz een einde aan de Parijse illusies, hij bepaalde de eindstand op 3-0.

Paris Saint-Germain staat nog tweede in de Franse competitie, maar AS Monaco kan daar zaterdagavond tegen SC Bastia iets aan doen. Bij winst zijn de Monegasken de nieuwe nummer twee van de competitie. Koploper OGC Nice kan zondag tegen Toulouse profiteren van het puntenverlies bij Paris Saint-Germain.