04.12.2016 10:09

Van Polen baalt van 'schijterds' bij PEC Zwolle

Bram van Polen heeft het overzicht tijdens een duel van PEC Zwolle. (20-11-2016)
Bram van Polen heeft het overzicht tijdens een duel van PEC Zwolle. (20-11-2016)

PEC Zwolle heeft het dit seizoen moeilijk in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans komt moeilijk tot scoren en kreeg al 31 doelpunten tegen. De oefenmeester maakt zich grote zorgen over de prestaties van zijn elftal.

PEC had in de slotfase van het duel met Vitesse (3-1) nog kans op de gelijkmaker, maar het schot van doelman Van der Hart belandde op de lat. "In die fase had het gekund, maar ik zit echt enorm met de eerste helft in mijn maag", bekent Jans. "Het was onthutsend slecht. Een ander systeem kan niet de reden zijn. We waren overal veel te laat. We stonden overal veel te veel als toeschouwer. Het was de eerst helft heel apathisch."

De Zwollenaren speelden, net als in de uitwedstrijd bij Feyenoord (3-0), met vijf verdedigers. Volgens aanvoerder Bram van Polen was dat niet de oorzaak van de wanvertoning tegen Vitesse. "Het idee is wel goed, maar we doen het elke keer veel te schijterig. Bijna niemand wilde de bal meer hebben", aldus een kritische Van Polen. "Welk systeem je ook speelt, met allemaal schijterds in het veld houdt het op. Als je kijkt wat er in het eerste kwartier allemaal fout ging, daar valt niet tegenaan te voetballen."

PEC staat inmiddels op de zestiende plaats in de Eredivisie. Jans beseft dat er komende tijd punten moeten worden gepakt. "Ik blijf maar roepen: 'er zit groei in, we hebben talent.' Maar ik vind dat die progressie nog niet te zien is. Je moet er klaar voor zijn als de wedstrijd begint. Maar daar heb ik toch wel m'n twijfels over bij een aantal, of ze dat elke week weer kunnen brengen. Wij staan er slecht voor, dat besef moet je hebben. Dan moet je knokken. Het moet, zeker mentaal, echt anders. Want volgende week, thuis tegen Willem II, is een degradatiewedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner